Resipi cara-cara membuat masakan daging lembu Teriyaki

beeff.jpg

Resipi cara-cara membuat masakan daging lembu Teriyaki-Teriyaki Jepun Cookbook yang dipanaskan atau dibakar menggunakan sos teriyaki. Teriyaki perkataan berasal daripada perkataan Tengri yang bermaksud bersinar (kerana ia mengandungi gula), dan makna yaki dibakar atau dibakar.

Sos teriyaki bila mudahnya kita mendapatkan, walaupun di pasar-raya kita harus menemukan dia undang-undang. Tetapi jangan lupa, pastikan ada halal label http://buletinresep.blogspot.com/2015/08/resep-beef-teriyaki.html Kita boleh memasak pelbagai jenis menu dengan sos teriyaki. Mari kita hanya berkata chicken teriyaki teriyaki daging, teriyaki salmon atau. Walau bagaimanapun, buat masa ini saya akan berkongsi resipi daging lembu teriyaki gaya masakan Jepun. Berminat untuk membuatnya di rumah? Berikut adalah resipi!!

Daging lembu Teriyaki
untuk hidangan 8

Bahan-bahan:
-1 kg daging lembu, dihiris nipis-nipis
– 200 gram bawang
– 30 gram bawang putih
-1 1/2 sudu teh lada serbuk
– 50 gram sos tomato
– 50 gram sos Teriyaki
-kicap manis 50 g
50 gram kicap – United Kingdom
– berperisa daging 1 Bouillon Blok
-1 keping lada hijau, dipotong matchsticks
– Air secukup rasa
-Gula secukup rasa
-Garam secukup rasa
-Biji bijan panggang,

Bagaimana untuk membuat:
1. Panaskan minyak. Tumis bawang putih hingga harum. Daging input, sautéed secara ringkas. Serbuk garam dan lada sulah yang input.
2. selepas daging 3/4 masak. Masukkan rempah (Bawang besar dan lada segar tidak termasuk Ya). Merasakan ujian.
3. di dalam kuali dengan api yang seperti di link http://buletinresep.blogspot.com/2015/08/resep-tongseng-sapi.html berasingan, tumis Bawang besar dan lada loceng sebentar, supaya tekstur crunchynya yang masih terasa. Kemudian Campurkan daging yang digoreng dengan bawang.
4. Tabur bijan di atasnya. Daging lembu teriyaki sedia berkhidmat. Sedap & lazat!!