Resipi kek Cubit Teh Hijau dan Baldu Merah


Teh hijau dan kek baldu merah rasa keperitan adalah variasi banyak yang dicari-cari. Bukan sahaja di Bandung dan Jakarta, tetapi dalam banyak lain-lain kawasan juga telah menemui kedai dengan keperitan rasa kek yang lazat dan kreatif, serta berwarna-warni sukukata tersebut, malah popular juga dibentangkan separuh-masak.
kek cubit


Bagaimana untuk membuat doh pai dengan keperitan asas yang mudah dan ringkas, sebenarnya telah lama tidak dikongsi dalam kek nanti resipi yang enak dan lembut. Pinch kek kini semakin http://buletinresep.blogspot.com/2015/09/resep-ayam-goreng-penyet-sambal-ijo.html pesat dan semakin ngetren, kerana terdapat pelbagai jenis variasi kek dengan sedikit rasa, warna, dan pelbagai jenis Toping mendapat harga.


Sedikit berbeza dari resipi terdahulu, kali ini menggunakan hanya dua telur pinch hanya rasa kelainan bersama-sama dengan teh hijau dan kek baldu merah yang menarik kita untuk cuba melengkapkan menu makanan ringan di rumah dengan keluarga. Pelbagai Toping kita boleh memproses mengikut rasa perisa khas untuk menambah kek nanti yang berbakti.

Halangan yang sering dialami dalam adalah biasanya masak nanti di bawah sandbar itu. Oleh yang demikian tips Nya adalah dengan menggunakan api yang kecil supaya matangnya boleh menjadi tidak sekata, jika masih juga dibakar maka kedudukan cetakan kami meningkatkan api dari dapur.

Bahan-bahan yang disediakan

100 g tepung
100 gram mentega atau marjerin marjerin menjadi cair
70 g gula
telur 2
1 paket serbuk vanila
1 sudu teh serbuk penaik
1 sudu besar tepung baldu hijau teh atau 1 sudu teh pes merah
50 ml susu segar
meises, cip choco atau pelbagai Toping secukup rasa

Bagaimana untuk membuat kek nanti

Panaskan marjerin lebih haba yang rendah sehingga sebahagiannya marjerin menjadi cair, padamkan api kemudian kacau-kacau sehingga sepenuhnya marjerin menjadi cair, ketepikan.
Menggabungkan dan Gaul sehingga sebati tepung, vanilla, serbuk penaik dan serbuk perisa teh hijau untuk teh hijau.
Pukul telur dan gula zarah sehingga gula larut dan berbuih, menggunakan mesin pengisar supaya lebih cepat berkembang dengan rendah hingga kelajuan yang sederhana. Perlahan-lahan tuangkan marjerin cair, kemudian masukkan campuran susu dan tepung buat. Tambah pasta redvelvet nanti kek baldu merah.
Panaskan nanti pemotong http://buletinresep.blogspot.com/2015/09/resep-ayam-woku.html cookie dan gris dengan marjerin lebih haba yang rendah. Selepas Panas, Tuang adunan di dalam acuan sehingga hampir penuh, maka tutup ia dan tunggu sehingga setengah masak. Memberi Toping secukup rasa, kemudian tutup lagi dan masak sehingga selesai.

Comments

Private comment